U bevindt zich hier

  • home
 
Hbo opleiding E-commerce - bol.com

Hbo-opleiding E-commerce

Tio stoomt je klaar voor de diversiteit aan vakgebieden binnen E-commerce. De hbo opleiding E-commerce legt de focus op e-commerce en e-business, waarbij er een stijgende lijn is te constateren bij de online aankopen. Het is voor bedrijven belangrijk dat zij op de juiste manier inspelen op internetmarketing. Heb je echter een ondernemersgeest? Kies dan voor het opstarten van je eigen onderneming.

Verdieping op commerciële economie

Als student E-commerce denk je graag in mogelijkheden, zeg gerust ‘out of the box’. Het opzetten van marketingplannen, maar ook het ontwikkelen van reclamecampagnes en uitstraling van producten. Al deze facetten behoren tot jouw vak- en interessegebied. Door grondig marktonderzoek te hebben gedaan en met een frisse blik tegen merken aan te kijken, weet je exact hoe een merk het beste neergezet kan worden. Daarvoor bedenk je de beste communicatieboodschap, waarbij je visie niet alleen op het heden, maar vooral ook op de toekomst ligt. Deze opleiding is in feite een verbreding op de hbo-opleiding Commerciële Economie.

Waarom kiezen voor E-commerce bij Tio?


E-commerce staat centraal

Hoewel de naam van de opleiding het in feite al omschrijft, E-commerce staat ook daadwerkelijk centraal binnen de opleiding. Zowel tijdens de vakken als binnen de projecten wordt dit vakgebied uitgebreid behandeld. Een voorbeeld hiervan is het project ‘digital student company’, waarbij je een eigen website gaat opzetten. Vervolgens probeer je door middel van SEO en SEA hoge bezoekersaantallen te trekken. Daarnaast ontwikkel je ook een eigen huisstijl, waardoor je je onderscheidt op de markt.

► Meer info: studieprogramma


Creative design

Het draait bij deze E-commerce opleiding niet alleen om het stimuleren van internetaankopen, het is ook belangrijk om het creatieve ontwerpproces te begrijpen en hiermee op de juiste manier in te spelen op de klant. Je volgt tijdens deze opleiding diverse masterclasses over creative concept design, maar je krijgt ook les in copy writing, graphic design en strategische marketing. Een belangrijk onderdeel van de opleiding zijn de bedrijfsbezoeken aan verschillende bedrijven binnen de branche, waarbij ook een internationale studiereis wordt georganiseerd om te kijken hoe bedrijven over de grens werkzaam zijn.

Bekijk het vakkenpakket


Duizenden banen in E-commerce

Als e-commerce specialist ga je een glansrijke toekomst tegemoet. Er is dringend behoefte aan toptalent in dit vakgebied. Winkelen via internet is booming business en daardoor ontstaat een groot tekort aan goede mensen met een gedegen e-commerce-opleiding. Hogeschool Tio biedt jou deze unieke baanmogelijkheid met haar one-of-a-kind hbo E-commerce opleiding.

Glansrijke toekomst in e-commerce


Hbo E-commerce in 3 of 4 jaar

Bij Tio krijg je de mogelijkheid in 3 jaar de hbo-opleiding E-commerce af te ronden. Maar je kunt ook kiezen voor de reguliere variant en in 4 jaar je diploma behalen. Tijdens de vierjarige variant krijgen krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan de grand international tour. Deze tour houdt in dat je niet één, maar zelfs twee semesters kunt studeren aan partneruniversiteiten van Hogeschool Tio.

Versnelde hbo E-commerce opleiding


Persoonlijk en kleinschalige hogeschool

De opleiding E-commerce wordt op de diverse vestigingen van Tio aangeboden. Door het kleinschalige karakter van Tio, wordt er op een persoonlijke en professionele wijze onderwijs gegeven.

Hogeschool Tio Amsterdam

Hogeschool Tio Eindhoven

Hogeschool Tio Hengelo

Hogeschool Tio Rotterdam

Hogeschool Tio Utrecht