1. Hbo-opleidingen
 2. Rotterdam

Hogeschool Rotterdam

Wil jij studeren in een moderne en internationale stad? Maak kennis met de nuchtere, ‘geen woorden maar daden’-mentaliteit in Rotterdam. Indrukwekkende skylines, trendy eetcafés, de Rotterdamse haven, toeristen en zakenlui, er valt van alles te beleven als je gaat studeren in Rotterdam! Benieuwd naar alle tips voor hbo-studenten in Rotterdam? Je leest ze op deze pagina!

Tip 1: De Rotterdampas

Als hbo-student kun je op veel uitjes kortingen krijgen in Rotterdam met de Rotterdampas. De Rotterdampas geeft je korting op leuke uitjes, zoals de bioscoop, de Euromast, Blijdorp, diverse musea, midgetgolf of een etentje, soms kun je zelfs gratis activiteiten doen! Normaal kost de Rotterdampas €60 per jaar, maar hbo-studenten betalen slechts €12,50 per jaar. Op de website van Rotterdampas kun je berekenen hoeveel korting je ongeveer bespaart als je de pas aanschaft.

Tip 2: Studentenkorting

Naast de uitjes met de Rotterdampas zijn er nog veel andere zaken waar je als student korting op kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan korting op:  

Bekijk de huidige kortingen op de website van Studentenkorting.

Tip 3: Bijbanen in Rotterdam

Veel studenten hebben een bijbaan naast hun hbo-opleiding. Wat voor werk kun je allemaal doen In Rotterdam? Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

Een bijbaan zorgt er niet alleen voor dat je wat extra inkomsten hebt, maar je doet ook werkervaring op en leert over het werkende leven. Hoe ga je om met klanten? En met werken voor een baas? Hoe verkoop je een product of overtuig je mensen om een bepaalde dienst af te nemen? Ga dus op zoek naar een leuke bijbaan die bij jou en je studie past! 

Bekijk bijbanen in Rotterdam!  

Tip 4: Op kamers in Rotterdam

Wil jij graag op jezelf wonen in het levendige Rotterdam? Zorg ervoor dat je op tijd begint met het zoeken van een kamer. Als je een kamer gevonden hebt kun je andere zaken regelen, zoals je internetaansluiting en eventueel gas, water en licht. Klik op onderstaande link voor praktische tips en links naar sites die kamers in Rotterdam aanbieden.

Op kamers in Rotterdam

Opleidingen bij Hogeschool in Rotterdam

Welke hbo-opleiding zou je willen volgen in Rotterdam? Zie jij jezelf wel werken in de eventwereld, het zakenleven, een hotel, de online marketingwereld of het toerisme? Bekijk dan eens de hbo-opleidingen van Hogeschool Tio:

Een van de voordelen van de hbo-opleidingen bij Hogeschool Tio Rotterdam is dat ze versneld af te ronden zijn, al in 3 jaar. Daarnaast krijg je les van docenten met veel werkervaring, zij kunnen de lesstof goed overbrengen met aansprekende voorbeelden uit de praktijk.

Video's hbo Rotterdam

 • Binnenkijken bij Tio Rotterdam
  Binnenkijken bij Tio Rotterdam
 • Studeren bij Tio iets voor jou?
  Studeren bij Tio iets voor jou?
 • Internships all over the world
  Internships all over the world
 • Ontdek Hogeschool Tio op de Open Dagen
  Ontdek Hogeschool Tio op de Open Dagen
 • Tio studentenvereniging Cognatio
  Tio studentenvereniging Cognatio