1. Hbo-opleidingen
 2. Internationaal

Mogelijkheden in het buitenland tijdens je hbo

Natuurlijk wil jij zoveel mogelijk van de wereld zien! Dit kan al tijdens je studie! Ga bijvoorbeeld een tijdje studeren in het buitenland of kies voor een internationale stage. Hogeschool Tio heeft veel internationale connecties, zodat jij gemakkelijk een periode in het buitenland kunt doorbrengen.

Studeren in het buitenland

Wil jij ervaren hoe het is om een tijdje in Parijs, New York, Taiwan of Barcelona te wonen en studeren? Ga er dan een semester studeren! Bij Hogeschool Tio kun je de minor study abroad volgen, tijdens deze minor kun je vakken volgen aan een van de partneruniversiteiten van Hogeschool Tio. Het is een leuke manier om mensen uit allerlei landen en culturen te ontmoeten en om op je eigen benen te leren staan! Veel studenten van Tio gingen je voor, lees hieronder over hun ervaringen.

Studeren in het buitenland

 • Do you want to study in the USA, Scotland, Finland or Taiwan?
  Do you want to study in the USA, Scotland, Finland or Taiwan?
 • Studying in Paris
  Studying in Paris
 • Study abroad in Dubai
  Study abroad in Dubai
 • Studying abroad in Helsinki
  Studying abroad in Helsinki

Internationale opleidingen

Bij Hogeschool Tio is er veel aandacht voor het internationale aspect van de hbo-opleidingen. Zo zijn alle studenten verplicht om een onderdeel van hun studie in het buitenland door te brengen. Bijvoorbeeld door te studeren in het buitenland of het lopen van een internationale stage. Ook ga je op een internationale studiereis! De volgende hbo-opleidingen kun je volgen bij Tio:

Wil je je hbo-opleiding in het Engels volgen en zo je Engels verbeteren? Ook dat is mogelijk! Op de vestigingen in Amsterdam en Utrecht kun je de opleidingen Hotel- en Eventmanagement, Internationaal Toeristisch Management en International Business Management in het Engels volgen. Dit doe je samen met studenten van over heel de wereld! 

Alle hbo-opleidingen

Stage in het buitenland

Werken als eventmanager in Los Angeles, reizen organiseren vanuit Mauritius of de marketing doen voor een bedrijf in Thailand. Zie jij jezelf ook wel stage lopen in het buitenland? Veel studenten van Hogeschool Tio gingen je voor! Behalve een super gave ervaring, is het ook nog goed voor je carrière! Een werkervaring in het buitenland is namelijk een plus op je cv en je bouwt een internationaal netwerk op door stage te lopen in een ander land. Naast het werken in het buitenland heb je ook de mogelijkheid om de stad, of het land, te verkennen en mensen met andere achtergronden te leren kennen. Welk land of continent spreekt jou aan? 

Meer internationale ervaringen

Stages in het buitenland

 • Internships abroad during your bachelor
  Internships abroad during your bachelor
 • Marketing internship in Thailand
  Marketing internship in Thailand
 • Waan je even op Mauritius
  Waan je even op Mauritius
 • Event management internship in the USA
  Event management internship in the USA
 • Internship in London at ManpowerGroup
  Internship in London at ManpowerGroup

Partneruniversiteiten van Hogeschool Tio

Een tijdje in het buitenland studeren of na je hbo-opleiding nog een masteropleiding volgen in het buitenland? Hogeschool Tio werkt samen met universiteiten over de hele wereld om een goed programma aan te kunnen bieden. Er zijn onder andere partneruniversiteiten in Spanje, Canada, de USA, Duitsland, Finland, Mexico en Taiwan. 

Internationale carrière

Wil je na je hbo-opleiding in het buitenland werken? Veel Tio-studenten zijn graag in het buitenland en werken aan een internationale carrière. Hieronder een aantal voorbeelden.

Maar er zijn nog veel meer Tio-studenten die in het buitenland werken! Of oud-studenten die een leuke baan hebben in Nederland waarbij ze veel internationale contacten hebben of vaak reizen. 

Mogelijke banen na je hbo-opleiding